Στα «τυφλά»

του Γιάννη Διονάτου

Απογοήτευση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα ο οποίος εκτίμησε ότι στις τάξεις των προσφύγων – μεταναστών υπάρχουν «κρυμμένοι» επενδυτές οι οποίοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα ότι «αφορά την ρύθμιση σύμφωνα με την οποία εάν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα τότε έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση ως προς την αγορά μιας κατοικίας και ως προς το δικαίωμα παραμονής στη χώρα».

Η δήλωση προκαλεί απογοήτευση γιατί αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα χωρίς να έχει κάποιο ουσιαστικό σχέδιο για την επίλυση τους αναζητώντας, όπως φαίνεται, λύσεις στα «τυφλά».

Η δήλωση αυτή του κ. Μάρδα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση γιατί προέρχεται από ένα υπουργό που θεωρείται από τους καλύτερους της σημερινής κυβέρνησης με εξαιρετικό έργο στην προηγούμενη θητεία του. Έτσι η «πιάτσα» λέει πως «αν κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Μάρδας τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα».

H βασική τακτική της κυβέρνησης σε αυτή τη χρονική στιγμή μοιάζει να είναι «ας θολώσουμε τα νερά» και σε αυτό βοηθούν εξαιρετικά δηλώσεις όπως αυτές του κ. Μάρδα οι οποίες σε λίγες ημέρες θα ξεχαστούν όπως γίνεται εξάλλου στις περισσότερες φορές σε αυτές τις περιπτώσεις.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ