Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ενώ η λειτουργία του υπολογίζεται να ξεκινήσει μέσα το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Οι περισσότερες εργασίες που απομένουν αφορούν στη διαμόρφωση της Εσπλανάδας που θα παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης προς τη θάλασσα (ποσοστό ολοκλήρωσης 72%), καθώς και η οδοποιία στον περιβάλλοντα χώρο.
10Από τις εργασίες αυτές αναμένεται να καθυστερήσει το τμήμα που διεξάγονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές, στην περιοχή που κατασκευάστηκε το υδάτινο κανάλι και όπου αποκαλύφθηκε ένα εκτεταμένο αρχαίο νεκροταφείο. Επίσης, είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάνελ στο ενεργειακό στέγαστρο, διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί κατά 60%.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η κατασκευή του ενεργειακού στεγάστρου, του καναλιού και του κτιρίου λειτουργίας του, του λόφου και της παιδικής χαράς. Σε φάση ολοκλήρωσης είναι το κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Βιβλιοθήκη.
9Σήμερα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός του εργοταξίου, η 61η συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Σ.Ε.Ε.Δ.) με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για το ΚΠΙΣΝ, η οποία έχει ως στόχο την έγκαιρη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου.

Η 61η συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου για το ΚΠΙΣΝ εστίασε κυρίως σε θέματα αναφορικά με το πλαίσιο της μελλοντικής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, καθώς και στις ενέργειες που ο κάθε φορέας που συμμετέχει στην Επιτροπή οφείλει να υλοποιήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, συνδράμοντας τόσο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση, όσο και βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου.
30Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν επίσης, τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης επιδράσεων του έργου που εκπόνησε η εταιρία The Boston Consulting Group για λογαριασμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό της συνεδρίασης είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του Ιδρύματος, ενώ πρόθεση του Ιδρύματος είναι μεταδώσει ζωντανά όλες τις επερχόμενες συνεδριάσεις της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΔ για το ΚΠΙΣΝ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης επιδράσεων είναι επίσης διαθέσιμα στον ιστότοπο του Ιδρύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ