Μάρδας: «Θέλουμε να μειώσουμε στους 6-8 μήνες τη διαδικασία αδειοδότησης ξένων επενδύσεων»

Τη βούληση της κυβέρνησης να απλουστεύσει τις διαδικασίες αδειοδότησης των ξένων επενδύσεων, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, στη συνεδρίαση των βουλευτών – μελών των Κοινοβουλευτικών συνελεύσεων διεθνών οργανισμών στις οποίες συμμετέχει η Βουλή των Ελλήνων.

Ξετυλίγοντας το πλέγμα των δράσεων του υπουργείου Εξωτερικών στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας, ο Δημήτρης Μάρδας επισήμανε πως «συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Οικονομίας έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε μια διαδικασία απλούστευσης που θα επιτρέπει στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο το αργότερο να γίνεται μια διαδικασία αδειοδότησης».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογράμμισε πως για πρώτη φορά «έχουμε καταγράψει τις 18 αιτήσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή για ξένες επενδύσεις στη χώρα, τις παρακολουθούμε συνεχώς, βλέπουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία στο πλαίσιο ενός πίνακα και κάποιων σχολίων, ώστε να λύνουμε αυτά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν εταιρείες οι οποίες λόγω της γραφειοκρατίας βλέπουν τη διαδικασία της αδειοδότησης να καθυστερεί».

Εστιάζοντας, ειδικότερα, στην πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων, σημείωσε πως έχει αλλάξει. «Ενδιαφερόμαστε να κάνουμε μια παρουσίαση της χώρας μας σε μια μεγάλη συγκέντρωση επιχειρηματιών και να παρουσιάσουμε τα όποια θετικά έχει η χώρα μας τα οποία είναι ικανά να προσελκύσουν ξένους επενδυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ