Αγροτικά μπλόκα και σήμερα σε όλη τη χώρα

Τα μπλόκα παραμένουν, και επεκτείνονται, σε όλη την Ελλάδα και σήμερα.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες από το πρωί έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων.

Συγκεκριμένα, κλειστή έως τις 24:00 θα παραμείνει η εθνική οδός Αντίρριου – Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, ενώ έως τις 15:00 θα παραμείνει κλειστή η περιμετρική της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

Επίσης, άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει, για τρεις ώρες, τον δρόμο που ενώνει τη Βόνιτσα με τη Λευκάδα, στον κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Πολύωροι αποκλεισμοί σε πολλά σημεία της εθνικής Αθηνών – Λαμίας

Την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κλείνουν οι αγρότες με πολλαπλά μπλόκα, τα οποία έχουν στήσει σε διάφορα σημεία. Ήδη από τις 11 το πρωί το μπλόκο στο Κάστρο στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας έχει κλείσει τον δρόμο έως τις 5 το απόγευμα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράδρομους.

Από τις 5 το απόγευμα και έως τις 10 το βράδυ, θα κρατήσουν κλειστή την εθνική οδό οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο 90ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Θήβας. Εξάλλου, στη Λαμία κλείνουν την εθνική οδό για 2 ώρες οι αγρότες στο ύψος της Ανθήλης στο 210 χλμ από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ οι συνάδελφοί τους στην περιοχή της Αταλάντης που βρίσκονται στο 140 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο από 5 έως 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι έχει προκύψει και άλλο μπλόκο τις τελευταίες μέρες στο ύψος του Μώλου στο 180 χλμ της εθνικής οδού και οι αγρότες από εκεί κλείνουν το παράδρομο της εθνικής με συνέπεια η ταλαιπωρία να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Στο παλαιό εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών θα κλείσει ο δρόμος από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα σε δύο σημεία, τόσο στο ύψος της Αμφίκλειας όσο και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στο ύψος του παλιού Λεβέντη.

Στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα τα μπλόκα των αγροτών αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό τον δρόμο από τις 12 έως 2 μετά το μεσημέρι σε δύο σημεία, στην περιοχή του Δομοκού και 6 χλμ μετά, στη θέση Δρούγος.

Οι αγρότες έκαναν κατάληψη στην εφορία Λαμίας, από νωρίς το πρωί, με συνέπεια να μη γίνεται καμία συναλλαγή καθώς δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους να εισέλθουν στο κτίριο.

Στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

Μία εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και τη φορολόγησή τους.

Παράλληλα, οι αγρότες του Ισθμού κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι από τις 11:00 έως τις 11:30, από τις 16:00 έως τις 16:30 και από τις 20:00 έως τις 20:30, καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα στην Αττική.

Στην Αρκαδία, για πολλοστή ημέρα οι αγρότες έκλεισαν, στις 12:00, τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα τον ανοίξουν στις 17:00, με την κυκλοφορία από και προς την Κόρινθο να εκτρέπεται από την παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως – Άργους.

Σε Αργολίδα και Λακωνία, παραμένουν στα μπλόκα τους, ενώ το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο της Λίμνης και το μπλόκο του Βλαχιώτη, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού, παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις του κλάδου στην πλατεία Δημαρχείου στο Γύθειο, με την ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου της πόλης, Υπαπαντής του Κυρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ