Αλεξιάδης: «Όσοι ασκούν κριτική, να καταθέσουν και αντιπρόταση»

«Μέσα στο 2015, με τρεις εκλογικές αναμετρήσεις -δύο εκλογές και μία το δημοψήφισμα- ο κόσμος εκφράστηκε πολιτικά, οι πολίτες εξέφρασαν την άποψή τους πάνω στα βασικά πολιτικά ζητήματα.

Όποιοι θέλουν να ξαναγίνει αυτό το πράγμα και πάρουν την ευθύνη και οδηγήσουν τη χώρα εκεί, θα έχουν και το σχετικό κόστος, διότι οι πολίτες έχουν εκφραστεί», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κάνοντας λόγο για «όνειρα θερινής νυκτός», αν η κριτική, που ασκούν στην κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι «είναι μία κριτική για να έχει πρόβλημα η κυβέρνηση και να οδηγηθεί σε εκλογές και να πέσει».

«Δεχόμαστε μία κριτική για τα θέματα της φορολογίας των αγροτών. Μα, την αύξηση από το 13 στο 20 και το 26 την ψηφίσαν αυτοί, που αυτή τη στιγμή κατηγορούν την κυβέρνηση. Άρα τι διαφορετικό θα κάνουν, αν έλθουν στην κυβέρνηση αυτοί;», είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στην εκπομπή «απέριττα», καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις «να καταθέσουν την κριτική τους, αλλά να καταθέσουν και την πρότασή τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους αγρότες να τους ενημερώσει για το ζήτημα της φορολόγησής τους, επισημαίνοντας ότι «έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης. Κάλεσα τους αγρότες και τους καλώ και σήμερα, όποτε θέλουν, σε όποιο μπλόκο θέλουν, αν εξασφαλίσουν στοιχειώδεις κανόνες διαλόγου, να πάω και να κουβεντιάσω μαζί τους», διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία αλλαγή στο φορολογικό σύστημα, δεν εξετάζουμε τίποτα που να αφορά τους αγρότες, κακώς βάζουν το θέμα το φορολογικό στις κινητοποιήσεις τους, γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ