Λεβέντης: «Δεν μας αφορά η πρόταση Βενιζέλου»

“Δεν μας αφορά η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου” δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας το χθεσινό άρθρο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προτείνει τη δημιουργία προοδευτικού κέντρου, με συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

“Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει ένα ΠΑΣΟΚ που έχει ψηφίσει μνημόνια που έκανε διορισμούς που διέλυσαν την Ελλάδα” είπε ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ επέκρινε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ζήτησε τη συνεργασία του τότε που ήταν ισχυρός.

“Ο Βενιζέλος, αν αγαπούσε την Ένωση Κεντρώων, έπρεπε τότε που ήταν αρχηγός να με φώναζε, αλλά τότε παράγγελνε υποβρύχια” είπε και προέβλεψε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα προσχωρήσουν στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ψηφοφόροι τους θα ψηφίσουν την Ένωση Κεντρώων.

Κληθείς να σχολιάσει, αν η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προκαλέσει αναταράξεις και στην Ένωση Κεντρώων, ο Βασίλης Λεβέντης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του νέου αρχηγού της ΝΔ, αλλά και των στενών συνεργατών που επέλεξε. “Αποστάτες οι Μητσοτάκηδες. Οι Μητσοτάκηδες ήταν πάντα κατεργαραίοι και αποστάτες. Εγώ του θυμίζω, αν είναι κεντρώος ο Μητσοτάκης, να κοιτάξει γύρω του. Να κοιτάξει τον Άδωνι, τον Μαντούβαλο, τον Τζιτζικώστα να κοιτάξει όλο το ντεκόρ και να δει πόσο κεντρώος είναι” σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετέτρεψε σε “αργόμισθους”, 5000 υπαλλήλους, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ