Αποκαλύψεις για «στημένα» παιχνίδια στο Γουίμπλετον!

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του τένις η αποκάλυψη πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες για «στημένα» ματς σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Γουίμπλετον, με την εμπλοκή 16 αθλητών από το top-50 κατά την περασμένη δεκαετία.

Ο βρετανικός ειδησεογραφικός όμιλος, BBC, αποκάλυψε έρευνα του 2007, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ενδείξεις για «στημένα» ματς κατά την περασμένη δεκαετία. Οι υποψίες για χειραγωγημένες αναμετρήσεις εμπλέκουν κορυφαίες διοργανώσεις και κορυφαίους αθλητές, ανάμεσά τους και νικητές Grand Slam!

Πάντως η επαγγελματική ένωση τένις, μέσω του προέδρου της, Κρις Κέρμοουντ, αρνήθηκε τις αποκαλύψεις αυτές. «Είμαστε έκπληκτοι, δεν έχει γίνει έρευνα σε βάθος» δήλωσε σχετικά και τόνισε πως περιμένει συγκεκριμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της έρευνας, διαπιστώθηκε πως το δίκτυο του στοιχηματισμού είχε εξαπλωθεί σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία. Το βρετανικό Mέσο ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του τα ονόματα των αθλητών, αλλά δεν θα τα δημοσιοποιήσει, καθώς δεν έχει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να αποδείξει τις κατηγορίες, κάτι που μπορεί να κάνει η επιτροπή ακεραιότητας του αθλήματος.

Την ύπαρξη κυκλώματος για τη χειραγώγηση παιχνιδιών στο τένις επιβεβαίωσε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, μετά το παιχνίδι του για τον πρώτο γύρο του open της Αυστραλίας, ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις του BBC και αποκάλυψε πως τον προσέγγισαν και τον ίδιο για «στημένο» ματς. Συγκεκριμένα, ο «Νόλε» αποκάλυψε πως το 2006 κάποιος τον πλησίασε για να «στήσει» ματς προσφέροντας του 200.000 ευρώ, όμως, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως αυτό θα ήταν έγκλημα για το τένις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ