Οι προτάσεις Μάρδα για την τουριστική προβολή της Ελλάδας

Έχοντας υπόψη ότι ο τουρισμός αποτελεί κύριο πόλο της πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας κατέθεσε μια ιδιαίτερη πρόταση στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Μάρδας πρότεινε έναν τρόπο μιας ιδιαίτερης διαφήμισης της χώρας, με μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα, οδηγώντας σε εξοικονόμηση χρημάτων. Ειδικότερα, πρότεινε την οργάνωση μιας συναυλίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη συμμετοχή επιλεγμένων αστεριών του πενταγράμμου από τις χώρες εκείνες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα τουριστικά και μπορούν να καταγράψουν υψηλή δυναμική. Τέτοιες είναι, με βάση την πρόταση, πλην των παραδοσιακών εταίρων της χώρας στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.

Σύμφωνα με την πρόταση, στην εξέδρα των τραγουδιστών και πίσω από αυτούς, θα υπάρχει ημικυκλική γιγαντοοθόνη που θα προβάλει τις τουριστικές ομορφιές της χώρας στέλνοντας μηνύματα ελκυστικά για τη χώρα, σε πολλές γλώσσες.

Στο πλαίσιο του σκεπτικού αυτού θα κληθεί παραδείγματος χάρη, πλην μιας ή δυο γνωστών τραγουδιστριών από τις ΗΠΑ κ.α., μια ιδιαίτερα γνωστή τραγουδίστρια από την Κίνα, ενώ κατά την ώρα της παρουσίας της στη σκηνή θα προβάλλονται, εκτός των άλλων, γάμοι Κινέζων στη Σαντορίνη, μαζί με θετικά συνθήματα για τον ελληνικό τουρισμό στην κινεζική γλώσσα.

Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και για τη Ρωσία, τη Γαλλία όπως και για τις άλλες χώρες. Τα συγκεκριμένα σποτ, επισημαίνεται στην πρόταση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τα επόμενα χρόνια από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξέλιξη που οδηγεί, όπως σημειώνεται, στη μείωση του κόστους παραγωγής διαφημιστικών μηνυμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ