Δοκιμάσαμε το νέο iPhone 6s plus

Η δημιουργία ενός κινητού που θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις «καθιερωμένες» διαστάσεις του δημοφιλούς iPhone ήταν για πολλά χρόνια ένα θέμα «ταμπού», καθώς η Apple «έβγαζε» προς τα έξω ότι δεν την ενδιαφέρει να φτιάξει ένα κινητό που να ήταν, λόγω μεγέθους, δύσκολο για το χρήστη να το χειριστεί με το ένα χέρι.

Ωστόσο τα χρόνια πέρασαν, η τάση των phablets ήρθε και… έμεινε, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι φανατικοί χρήστες του «δαγκωμένου μήλου» να περιμένουν από την εταιρεία τη δική της πρόταση στα «μεγάλα» (από άποψη μεγέθους), κινητά.

Τελικά η Apple «ενέδωσε», και μετά το iPhone 6 plus που παρουσίασε αρχικά, πρόσφατα παρουσίασε και το νέο iPhone 6s plus, το οποία μας παραχώρησε ευγενικά η Cosmote, και σας το παρουσιάζουμε, μαζί με το συνεργαζόμενο με το EMEA.GR site, in2mobile.gr.

Το νέο iPhone 6s Plus είναι ακριβώς αυτό που κάνει η Apple και με το… κανονικό iPhone 6s, μια ανανέωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του με τον εξωτερικό σχεδιασμό να παραμένει σχεδόν ο ίδιος.

Σχέδιο, μέγεθος, βάρος

Το iPhone 6s Plus δεν είναι μια μικρή σε εξωτερικές διαστάσεις συσκευή, και δίνει έμφαση στο μέγεθος της οθόνης και την άνετη χρήση που αυτή προσφέρει.

Σε ότι αφορά στον σχεδιασμό, δεν έχει σχεδόν καμία εξωτερική διαφορά με το αμέσως προηγούμενο iPhone 6 Plus όπως και σε σύγκριση με το ίδιο το iPhone 6s.
DSC_0001
Η φορητότητα όμως είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα με μια συσκευή αυτής της κατηγορίας, ή καλύτερα, με το αν η έλλειψη της τουλάχιστον αντισταθμίζεται με κάτι άλλο. Στην περίπτωση του iPhone 6s Plus το μοναδικό του ουσιαστικά πλεονέκτημα σε καθημερινή χρήση είναι η σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας που προσφέρει η οθόνη του.

Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερες από ότι δικαιολογεί το μέγεθος της οθόνης του αφού το πλαίσιο γύρω από αυτή δεν είναι όσο μικρό θα μπορούσε ενώ αντίστοιχα και το πάχος του είναι αισθητά μεγαλύτερο από ότι περιμένει κανείς.

Η Apple δείχνει να έχει σχεδιάσει το iPhone 6s Plus περισσότερο για τους χρήστες προηγούμενων δικών της συσκευών που απλά αναζητούν μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη.

Οθόνη

Με δεδομένο το ότι το iPhone 6s Plus υπάρχει αποκλειστικά λόγω της μεγαλύτερης οθόνης, αυτή αποτελεί το σημείο όπου πρέπει να κριθεί η συσκευή.

Τα 1920 x 1080 pixels του iPhone 6s Plus, με δεδομένο το μέγεθος της οθόνης, βρίσκονται απλά στο όριο του «ανεκτού» για μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που έρχεται στην αγορά στο τέλος του 2015.
DSC_0046
Η ποιότητα της οθόνης είναι αυτή που θα περίμενε κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει το iPhone 6s Plus. Η χρωματική της απόδοση είναι κορυφαία για LCD Panel και η εταιρεία έχει «δουλέψει» ώστε το γραφικό περιβάλλον να τονίζει τα πλεονεκτήματα της αλλά και να κάνει τον χρήστη να νιώθει ευχάριστα κατά την χρήση του.

Οι γωνίες θέασης με τη σειρά τους είναι οι μέγιστες δυνατές, ωστόσο κατά την διάρκεια που είχαμε την συσκευή στα χέρια μας όμως παρατηρήσαμε μια «περίεργη» συμπεριφορά. Η λειτουργία της αυτόματης ρύθμισης του φωτισμού είναι περισσότερο «επιθετική» από ότι θα περιμέναμε με αποτέλεσμα το iPhone 6s Plus να λειτουργεί την οθόνη του με λιγότερο φωτισμό από ότι θα περίμενε κανείς, ειδικά σε κλειστούς χώρους χωρίς έντονο φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση η οθόνη του είναι «άτονη» χρωματικά και υπό γωνία έχει κάποιες ενοχλητικές αντανακλάσεις από το τζάμι της που δεν θα περίμενε κανείς από μια συσκευή της Apple.

Λειτουργικό σύστημα

Το iPhone 6 Plus συνεχίζει με την σειρά του να προσφέρει απλά τις αλλαγές και βελτιώσεις που διαθέτει η νεότερη έκδοση του iOS της εταιρείας.

Η μοναδική ουσιαστική διαφορά είναι η δυνατότητα να περιστρέφει σε οριζόντια προβολή και το μενού του εκτός από όλες τις εφαρμογές. Η επιπλέον επιφάνεια εργασίας της οθόνης του είναι στην συνέχεια χρήσιμη μόνο σε εφαρμογές όπως ο Safari που την εκμεταλλεύεται ώστε να παρουσιάζει ταυτόχρονα μεγαλύτερο μέρος μιας σελίδας.

Κάμερα

Το iPhone 6s Plus διαθέτει την αυξημένη ανάλυση της κάμερας του 6s (12 MP), αλλά διαθέτει επιπλέον Optical Image Stabilization. Το μοναδικό «μειονέκτημα» της κάμερας είναι η λεπτομέρεια, καθώς όλες οι ανταγωνιστικές προτάσεις σε αυτή την κατηγορία τιμής προσφέρουν κάμερες με από λίγο έως σημαντικά καλύτερη ανάλυση.
DSC_0035
Σε κάθε άλλο τομέα η κάμερα του iPhone 6s Plus είναι πραγματικά εκπληκτική.

Η εγγραφή βίντεο πλέον μπορεί να γίνει σε ανάλυση 4k, ωστόσο η λειτουργία του Optical Image Stabilization είναι δυνατή μόνο κατά την εγγραφή αρχείων ανάλυσης 1080p με 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Επεξεργαστής και μνήμη

Ο A9, ο νεότερος επεξεργαστής της εταιρείας, επιμένει στην χρήση δύο μόνο πυρήνων επεξεργασίας που όμως είναι σχεδιασμένοι από την ίδια την εταιρεία, με σκοπό να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας. Η απόδοση του Α9 στην πράξη είναι εντυπωσιακή αφού ακόμα και με δύο μόνο πυρήνες επεξεργασίας προσφέρει στο iPhone 6s Plus απίστευτη ταχύτητα λειτουργίας και απόκρισης σε κάθε εντολή του χρήστη.
DSC_0023
Στον τομέα των γραφικών ο Α9 «κρύβει» στο εσωτερικό του την Power VR GT7600, που έχει εντυπωσιακή απόδοση παρά την αυξημένη ανάλυση της οθόνης.

Ο αποθηκευτικός χώρος, δυστυχώς, όπως και στο iPhone 6s, είναι μόλις 16 GB στην βασική έκδοση.. Πρακτικά διαθέσιμα στον χρήστη είναι λίγο περισσότερα από 11 GB, χώρος που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες του χρήστη αλλά και της ίδιας της συσκευής. Η αμέσως επόμενη διαθέσιμη έκδοση των 64 GB κοστίζει αρκετά περισσότερα χρήματα από την ήδη υψηλή τιμή της βασικής έκδοσης του iPhone 6s Plus.

Μπαταρία

Το iPhone 6s Plus διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα που φτάνει στα 2750 mAh.

Σε καθημερινή εντατική χρήση, η μπαταρία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του χρήστη, όμως το ποσοστό φόρτισης που θα έχει απομείνει δεν θα είναι αρκετό για την επόμενη ημέρα.

Συμπέρασμα

Το iPhone 6s Plus αποτελεί την πρόταση της εταιρείας για τους χρήστες που επιθυμούν μια μεγάλη οθόνη και δεν θέλουν να «φύγουν» από το iOS της Apple. Δυστυχώς όμως το δείχνει πλέον λιγότερο «καινοτόμο» από τον προκάτοχο του και απλά βελτιώνει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά για εκείνους που αναζητούν συγκεκριμένα μια συσκευή της Apple με απλά μεγαλύτερη οθόνη. Για όλους τους υπόλοιπους χρήστες που αναζητούν αυτό το μέγεθος οθόνης μαζί με επιπλέον δυνατότητες και χαρακτηριστικά, είναι μια λιγότερο ικανή πρόταση από την Apple σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 6s Plus, μαζί με το αναλυτικό του review, μπορείτε να τα διαβάσετε στο in2mobile.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ