Dell: Εξαγορά – μαμούθ της EMC έναντι 67 δισ. δολαρίων!

Με το απίστευτο ποσό των 67 δισ. δολαρίων η Dell εξαγοράζει την EMC.

Με βάση τη συμφωνία, η Dell έδωσε στους μετόχους της EMC, μετρητά και μετοχές της EMC στην VMWare. Υπολογίζεται ότι ότι κάθε μέτοχος της EMC θα λάβει τελικά 33,15 δολάρια ανά μετοχή, ανεβάζοντας το ύψος της ιστορικής αυτής εξαγοράς στα 65 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη στα χρονικά του κλάδου.

Το hardware της Dell, τα αποθηκευτικά μέσα εξοπλισμού data center της EMC και το λογισμικό της VMWare για το cloud, μιας εταιρείας την οποία ελέγχει η EMC κατά 85%, εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει την παρουσία της Dell στην επικερδή αγορά των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η μετοχή της VMWare θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο και ο Michael Dell θα παραμείνει επικεφαλής της Dell και μετά την εξαγορά της EMC, ενώ ο Τζόε Τούτσι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EMC θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι το 2013 ο ιδρυτής και επικεφαλής της Dell, Michael Dell, ξαναπήρε στα χέρια του την εταιρεία με μια συναλλαγή ύψους 24,4 δισ. δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ