Τζάκρη: «Έμφαση στην παροχή κινήτρων για επενδύσεις μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου»

«Στο νέο αναπτυξιακό νόμο πρέπει να δοθεί έμφαση στην παροχή συνδυασμού νέων και παλαιών κινήτρων» είπε η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη.

Στη συνάντηση, οποία πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της υφυπουργού, στο πλαίσιο των επαφών της με όλους τους φορείς, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Στρ. Ζαφείρης.

Ο κ. Κορκίδης όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, αναφέρθηκε στην ανάγκη σταθεροποίησης της οικονομίας καθώς και ομαλοποίησης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών στη χώρα.

Ο κ. Κορκίδης έθεσε επίσης το πρόβλημα της «επιχειρηματικής μετανάστευσης», επισημαίνοντας, όμως, πως οι επιχειρηματίες οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους εκτός των φορολογικών θέλγητρων / κινήτρων των γειτονικών χωρών και τους κινδύνους που απορρέουν από ενδεχόμενη μετακίνηση των εταιρειών τους, αφού η εισαγωγή κεφαλαίων σε μία ξένη χώρα, μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη πολύ πιο εύκολη διαδικασία από ότι η εξαγωγή τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η υφυπουργός επισήμανε την έλλειψη βιώσιμου και αξιόπιστου αναπτυξιακού μοντέλου τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας ότι τα οφέλη από τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, τονίστηκε η σημασία ολοκλήρωσης της πληρωμής των συμμετεχόντων σε παλαιότερες δράσεις του αναπτυξιακού νόμου, ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ