Τζάκρη: «Προτεραιότητα η μείωση του κόστους ενέργειας για επιχειρήσεις»

Η μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων σε τέσσερις νέους κλάδους δραστηριότητας και η προετοιμασία του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι οι προτεραιότητες της υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιας για τη βιομηχανία, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η μείωση του ενεργειακού κόστους θα επιτευχθεί με την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας που θα προχωρήσει, όπως είπε, άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία επίσης συναντήθηκε χθες η υφυπουργός. Το μέτρο προβλέπει τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τη βιομηχανία με αντάλλαγμα τον περιορισμό της τροφοδοσίας σε περιόδους αιχμής.

Σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ως βάση της παρέμβασης θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος του 2014 και θα προχωρήσει το συντομότερο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα) που εκκρεμούν.

Οι κλάδοι που έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ είναι ορυκτά, τρόφιμα, εστίαση και τουρισμός. Τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης θα είναι η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ