Νικητής στον λαό, ηττημένος στη Βουλή

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Αναμφίβολα ο μεγάλος νικητής, των χθεσινών εθνικών εκλογών, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει τα εκλογικά του ποσοστά, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε λυσσαλέα επίθεση από τους πρώην συντρόφους του.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να πορευτεί ουσιαστικά μόνος του στην βραχεία προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου, καθώς δίπλα του είχε τους πιστούς του σύντροφους και φίλους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ουσιαστικά αποδομηθεί από τους «συντρόφους» του, της Λαϊκής Ενότητας.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας το «πήρε» πάνω λειτουργώντας στο πλαίσιο που ο λαός έχει μάθει και «εκπαιδευτεί» τα τελευταία 40 χρόνια που ο Αλέξης Τσίπρας και ο συνεταίρος του στη κυβέρνησης Πάνος Καμμένος ξορκίζουν. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι χθες κέρδισε το καινούργιο με συνταγή από το παλιό.

Ωστόσο μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να βγήκε νικητής στο πεδίο της κάλπης, όμως στη Βουλή εισέρχεται, για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός, «λαβωμένος» καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι μικρότερη κατά 7 βουλευτές καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε τον περασμένο Ιανουάριο 162 Βουλευτές και σήμερα την βρίσκει με 155 Βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας έχει τον λαό στο πλευρό του και είναι στο χέρι του αν θα τον κρατήσει ή όχι. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει «μπροστά» της τίποτα που μπορεί να της δημιουργήσει τριγμούς, καθώς ούτε δημοτικές εκλογές υπάρχουν, ούτε ευρωεκλογές.

@Dionatos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ