Deutsche Welle: Αδιάφορος ο πολιτικός κόσμος στη Γερμανία για τις ελληνικές εκλογές

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές στην Ελλάδα, οι σημερινές φαίνεται να αφήνουν αδιάφορο τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, σύμφωνα με την Deutsche Welle, η οποία αποδίδει στο γεγονός αυτό την απουσία σχετικών δηλώσεων το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει, με εξαίρεση το κόμμα «Η Αριστερά», που έστειλε σαφή μηνύματα στήριξης στο αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ έστειλαν κάποιο μήνυμα στήριξης προς τη Ν.Δ. αλλά ούτε και οι Σοσιαλδημοκράτες του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προς το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα επίσης με τη DW, οι σημαντικότεροι λόγοι της γερμανικής ουδετερότητας είναι ότι στο παρελθόν οι προσπάθειες άσκησης επιρροής πριν από εκλογές δεν επέφεραν μετρήσιμα αποτελέσματα, ότι μετά τις επεισοδιακές σχεδόν διαπραγματεύσεις ο Αλέξης Τσίπρας ρίσκαρε τη διάσπαση του κόμματος του προκειμένου να περάσει το τρίτο μνημόνιο από τη Βουλή και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα δεν δίνουν απαραίτητα την εντύπωση ότι αν κερδίσουν τις εκλογές θα κρατήσουν τη χώρα σε μεταρρυθμιστική τροχιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ