Debate: Αυτά απάντησαν Τσίπρας και Μεϊμαράκης στον συντονιστή

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς από τον συντονιστή του Debate και δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο, για ποιο λόγο οι πολίτες να δεχθούν ότι για τα όσα δεσμεύεται είναι εφικτά και θα τηρηθούν μετεκλογικά έκανε λόγο για μάχες που πρέπει να δοθούν προκειμένου η χώρα να βγει από την μέγγενη επιτροπείας στην οποία βρίσκεται, γεγονός για το οποίο απαιτούνται σταθερά βήματα, αγώνες και προσπάθεια.

Όπως είπε, «τα πράγματα δεν θα αλλάξουν μόνα τους έτσι νέτα σκέτα χωρίς μάχες, στην Ελλάδα τίποτα δεν χαρίστηκε χωρίς αγώνες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε την λαϊκή εντολή συνέχειας για να μην μείνει η ελπίδα και η προσδοκία στη μέση. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο δρόμος, πρέπει να παλέψουμε για να τον κατακτήσουμε» Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «επιμονή, σχέδιο και αγώνας είναι τα τρία χαρακτηριστικά της επόμενης μέρας μετά τη 20ή Σεπτεμβρίου», και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης τονίζοντας ότι 200.000 πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση σε δωρεάν ρεύμα και σε επίδομα σίτισης και 30.000 πολίτες σε επίδομα στέγασης.

Όπως είπε, «η βασική υπόσχεση του Γενάρη ήταν να ματώσουμε αν χρειαστεί προκειμένου να σταματήσει ο λαός να ματώνει και το πράξαμε. Παλέψαμε και ανοίξαμε ρωγμές για να φτάσουμε σε συμβιβασμό ευθύνης», και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τα παραπάνω σε «συνθήκες ασφυξίας, ενώ η ΝΔ όχι».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας στα περί ανακολουθίας των προεκλογικών δεσμεύσεων και της μετεκλογικής πορείας διακυβέρνησης, υποστήριξε ότι η ΝΔ τόσο στις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου όσο και το 2012 «τοποθετήθηκε για προβλήματα που πίστευε ότι μπορούσε να επιλύσει, σε μερικά εκ των οποίων κατάφερε να ανταποκριθεί. Ο κ. Τσίπρας συμπορευόμενος με τη Χρυσή Αυγή δεν ήθελε να βγάλουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφάσισε μόνος του να πάει σε εκλογές, ενώ εμείς του λέγαμε να μην το κάνει».

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τσίπρα έναντι των προεκλογικών και προγραμματικών δεσμεύσεών του.

Όπως υπογράμμισε, «το εισόδημα έχει μειωθεί, κανείς δεν αισθάνεται καλύτερα σήμερα. Δυστυχώς τα χάσαμε όλα από τον Γενάρη, η χώρα έχει αλλάξει κανείς δεν αισθάνεται ότι είναι καλύτερα», και κάλεσε τους αναποφάσιστους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ