ΣΕΚ προς ΕΟΠΥΥ: Αντιμετωπίστε τους παρόχους δίκαια και ισότιμα

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον ΕΟΠΥΥ να επιχορηγείται με το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους ιδιώτες παρόχους, υπογραμμίζει την ανάγκη για δίκαιη και ισότιμη κατανομή του εν λόγω ποσού σε όλους τους κλάδους των παρόχων.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «όπως μας έχει διδάξει το πρόσφατο παρελθόν, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται αυτονόητο, ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ασάφειας της προεκλογικής περιόδου. Για αυτό τον λόγο ο ΣΕΚ δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε απόπειρα επιλεκτικών πληρωμών και σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσεται να πράξει τα νόμιμα.

Η άδικη και άνιση κατανομή του προϋπολογισμού και διαδικασία εξόφλησης των παρόχων δημιουργεί στρεβλώσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της Υγείας στην Ελλάδα. Πάγια διεκδίκηση του ΣΕΚ είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η δίκαιη κατανομή των κονδυλίων και αποπληρωμή των χρεών, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας».