Πολίτες δύο ταχυτήτων και στα capital controls!

Πολλές φορές έχει ειπωθεί ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών: οι βουλευτές και οι… πολίτες. Οι κοινοί θνητοί, δηλαδή.

Φαίνεται ότι αυτό ισχύει και στην περίπτωση των capital controls, αφού ο Joker μαθαίνει ότι στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας συζητήθηκε εκτενώς και αποφασίστηκε στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιορισμών να απελευθερωθεί και να επιτραπεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, αλλά ΜΟΝΟ για τους υποψήφιους βουλευτές των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου!

Η σχετική απόφαση μάλιστα θα ανακοινωθεί παράλληλα με τη χαλάρωση διαδικασιών που αφορούν επιχειρηματίες και τις εισαγωγές-εξαγωγές προϊόντων, αλλά όχι τους ιδιώτες-πελάτες των τραπεζών.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να καλύψουν, βάσει και της νομοθεσίας, μέσω αυτού του λογαριασμού τα έξοδα και τις υποχρεώσεις της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Βεβαίως, σ’ αυτές τις εκλογές ισχύει λίστα και όχι σταυρός προτίμησης – άρα, η ατομική προεκλογική εκστρατεία είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη. Επιπλέον, δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι ένας υποψήφιος βουλευτής (ιδίως αν είναι εν ενεργεία βουλευτής ή είχε δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν) δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό. Και βέβαια, μάλλον δεν θα «εμφανίζει» στο συγκεκριμένο λογαριασμό τα… έσοδά του.

Ή όχι;

@JokerEMEA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ