Λαφαζάνης: Κατάθεση της διερευνητικής εντολής με «καρφιά»

Με πολλά «καρφιά» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε σήμερα στον Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» ανέφερε ότι «ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα» σημειώνοντας ότι δεν αναφέρεται προσωπικά στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδος και στην κρισιμότητα των περιστάσεων. Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι πάνω από το Σύνταγμα».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε επίσης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, όπως και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», ο οποίος παρατήρησε ότι το Σύνταγμα μιλά για «φυσική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και όχι για τηλεφωνικές επικοινωνίες». Σημείωσε επίσης δεικτικά, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «όπως και εσείς γνωρίζετε καλύτερα κ. Πρόεδρε, οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος».

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος περιορίστηκε να δηλώνει «να είστε βέβαιος ότι το Σύνταγμα θα τηρηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ