Κουίκ: Δεν αλλάζουν τα προαπαιτούμενα χωρίς νέα απόφαση Συνόδου

«Για την ελληνική κυβέρνηση ισχύει η απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες και η οποία περιγράφει και τα προαπαιτούμενα που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων σε δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ή προσθήκη δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς νέα απόφαση Συνόδου Κορυφής, η οποία δεν προβλέπεται να γίνει, τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο. Άρα, κάθε συζήτηση επάνω σε διαρροές είναι περιττή» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», ερωτηθείς για τις διαρροές περί απαίτησης νέου πακέτου προαπαιτούμενων.

«Σε ό,τι αφορά την τελική συμφωνία με τους δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση «τρέχει» τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής αξιωματούχους των Θεσμών, ώστε να επιτευχθεί ο προβλεπόμενος στόχος της 19ης Αυγούστου» πρόσθεσε.

Ο Τέρενς Κουίκ, ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας ούτε οι «δραχμόβιες» φωνές που προκαλούν ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο απίστευτος – για την αριστερή τους συνείδηση – στόχος τους να αποκαθηλώσουν την κυβέρνηση, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και να δικαιώσουν εκείνους που μιλούσαν για κυβέρνηση παρένθεσης».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι καθυστέρησε – και με το δημοψήφισμα – την επίτευξη συμφωνίας επί έξι μήνες, χωρίς σημαντικό όφελος, ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώθηκε δραματικά, ο κ. Κουίκ είπε ότι «συμφωνία στα μέτρα Σόιμπλε, αυτή η κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψει».

Τόνισε τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έμπαιναν ούτε στην λογική του grexit, ούτε στην λογική των πεντάμηνων συμφωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ