LeasePlan: Εξαγορά από επενδυτές έναντι 3,7 δισ. ευρώ

Η LeasePlan, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση εταιρικών στόλων και υπηρεσιών μετακίνησης, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κατά 100% μέτοχος της, η εταιρεία Global Mobility Holding B.V. (κοινοπραξία των εταιρειών Volkswagen Aktiengesellschaft και Fleet Investments B.V.) προχώρησε σε συμφωνία με μια κοινοπραξία μακροπρόθεσμων επενδυτών για την απόκτηση της πλήρους κυριότητας του ομίλου LeasePlan.

Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 3,7 δισ. ευρώ. Η κοινοπραξία σχεδιάζει να διατηρήσει και στο μέλλον τη στρατηγική ανάπτυξης της LeasePlan, υποστηριζόμενη από την υψηλή πιστοληπτική της ικανότητα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών και αντιμονοπωλιακών αρχών. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται μέχρι το τέλος του 2015 και εξαρτάται από τη λήψη των κανονιστικών και αντιμονοπωλιακών εγκρίσεων.

Η πορεία της LeasePlan το 2014

Το 2014 τα οικονομικά αποτελέσματα της LeasePlan παρουσίασαν επιτυχή συνέχιση της στρατηγικής πορείας της εταιρείας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, με το σύνολο του ενεργητικού αυξημένο κατά 3%, στα 19,7 δισ. ευρώ και το καθαρό κέρδος αυξημένο κατά 14%, στα 372 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των υπό διαχείριση οχημάτων στο τέλος του έτους, αυξήθηκε από τα 1.370.000 (2013) στα 1.420.000 (2014).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ