Συνεχίζεται η σύνοδος της Ευρωζώνης – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε και Σαπέν

Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η σύνοδος της Ευρωζώνης, μετά την προσωρινή διακοπή που προκάλεσε η εμπλοκή λόγω του προσχεδίου κειμένου που παρουσίασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, το οποίο αποκαλύφθηκε ότι περιέχει τελικά και «πρόβλεψη» για προσωρινό Grexit.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ελλάδας, αλλά και αρκετών ακόμα χωρών, με αποτέλεσμα η σύνοδος να διακοπεί και να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις. Όπως έγινε γνωστό, μετά τη διακοπή της συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε διαβουλεύσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα του χρέους, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας, το ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα.

Συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε και Σαπέν

Παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους ομολόγους του της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Στόχος της συνάντησης ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν σε ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ