Ραχόι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ‘απειλή’ για την ισπανική οικονομία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύουν πόσο εύκολα μπορεί να ‘γκρεμιστεί’ η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Λαϊκού Κόμματος, ο Ισπανός πρωθυπουργός επικαλέστηκε την περίπτωση της Ελλάδας , προκειμένου να επιτεθεί στο αριστερό κόμμα των Podemos.

«Ο αγώνας της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ συνιστά μία προειδοποίηση για την Ισπανία, στην οποία τα λαϊκιστικά κόμματα κερδίζουν έδαφος», ανέφερε ο κ. Ραχόι.

«Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά ώστε να δούμε πόσο εύκολα μπορεί να γκρεμιστεί η ανάκαμψη», συμπλήρωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα; Επιστρέφει στην ύφεση», τόνισε ο κ. Ραχόι, εκφράζοντας ωστόσο, «την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς».

Σημειώνεται, τέλος, ότι στα τέλη του 2015, στην Ισπανία θα διεξαχθούν Εθνικές Εκλογές και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Κίνημα των Πολιτών και το Podemos συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά, απειλώντας το Λαϊκό Κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ