Επιτροπή στήριξης του ΝΑΙ: «Κόμμα μας είναι η Ελλάδα»

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των φορέων που απαρτίζουν την Επιτροπή Στήριξης του ΝΑΙ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ», εκπρόσωποι των παραγωγικών δυνάμεων, της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών ένωσαν τις φωνές τους, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις ενός πιθανού ΟΧΙ και εξηγώντας γιατί το ΝΑΙ αποτελεί «τον μονόδρομο της λογικής».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, εκπροσωπώντας και άλλους παραγωγικούς φορείς της Επιτροπής (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ) αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις ενός ΟΧΙ για τους 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει διέξοδος εκτός του ευρώ. Η εθνική αξιοπρέπεια μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από προσωπικό κόπο, συλλογικό αγώνα, γνώση, αλλά πάντα μέσα στο ευρώ.»

Ο Γιώργος Προκοπάκης, εκπρόσωπος της συλλογικής κίνησης πολιτών «Μένουμε Ευρώπη» μίλησε για τον υπερκομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας και για την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών «έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν για τι ακριβώς ψηφίζουμε την Κυριακή. Με κλιμακούμενες ενέργειες, η Επιτροπή Στήριξης του ΝΑΙ, προσπαθεί ακριβώς να βοηθήσει τους πολίτες, παρέχοντας όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία δεν του παρουσιάζονται προκειμένου να αποφασίσει γνωρίζοντας την πλήρη εικόνα».

Ο Τζανέτος Καραμίχας, πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, επεσήμανε ότι «σε μια ήδη εξαντλημένη και εξαρτημένη από τις εισαγωγές αγροτική οικονομία, η πιθανή κατάληξη της χώρας σε δραχμή, θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση καθώς 2 δισ. ευρώ άμεσων ενισχύσεων και ένα 1 δισ. ευρώ επιπλέον από επενδύσεις θα χαθούν με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο για τον αγροτικό κόσμο αλλά για το σύνολο του ελληνικού λαού».

Ο Γιώργος Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κάλεσε για «ομοψυχία και απομάκρυνση από διχαστικές λογικές», ενώ υπογράμμισε ότι «χωρίς την ευρωπαϊκή οικογένεια οδηγούμαστε στην απομόνωση καθώς εάν βγούμε από την Ευρώπη ο δρόμος της καταστροφής δεν έχει επιστροφή».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι ήδη έχει πληγεί η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε ότι «εκτός ευρώ, 4.500 δημοτικές δομές, μεταξύ των οποίων νηπιαγωγεία και ιατρεία κινδυνεύουν να κλείσουν με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

To σύνολο των ομιλητών αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ενωτικής διαδικασίας και συλλογικής εθνικής προσπάθειας μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, πέρα και πάνω από κόμματα. «Κόμμα μας είναι η Ελλάδα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. «Το ΝΑΙ την Κυριακή σημαίνει ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στη Ευρώ, ΝΑΙ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που παλεύουν για τις αξίες της χώρας, το μέλλον των παιδιών μας και την ελευθερία μας.».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που στηρίζουν την πρωτοβουλία, ενώ, όπως αναφέρθηκε, καθημερινά προστίθενται όλο και περισσότεροι φορείς, οργανισμοί και ενώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ