Ποδοσφαιρικό Grexit φέρνουν οι εξελίξεις!

ειδικού συνεργάτη

Παράπλευρες απώλειες φαίνεται ότι έχουν το δημοψήφισμα και η αδυναμία της κυβέρνησης να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους.

Αν δηλαδή ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με απομόνωση και ουσιαστικά αποκλεισμό τώρα, λόγω των οικονομικών εξελίξεων.

Όπως το EMEAgr πληροφορείται, εν μέσω μεταγραφικής περιόδου, οι μάνατζερ απορρίπτουν ασυζητητί τις προτάσεις συνεργασίας των πελατών τους με τις ελληνικές ομάδες, φοβούμενοι τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Έτσι, οι περισσότερες φετινές μεταγραφές βρίσκονται στον αέρα και κάτι τέτοιο μοιάζει απόλυτα λογικό, αφού ουδείς ποδοσφαιριστής, ανεξάρτητα από το αν είναι «μικρό» ή «μεγάλο» όνομα, θα επιθυμούσε να… μπλέξει σ’ αυτή την παράξενη ελληνική πραγματικότητα.

Το γεγονός αυτό, όμως, απομονώνει τις ελληνικές ομάδες και τις καθιστά μη ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια εποχή που ούτως ή άλλως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει επιστρέψει στις… αποτυχίες, αρχής γενομένης από την εθνική ομάδα. Με φυσικό επακόλουθο το σταδιακό αποκλεισμό τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την κατακόρυφη πτώση στη βαθμολογία της UEFA, η οποία θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και έναν «αργό θάνατο» για τις ελληνικές ομάδες, με μείωση των ομάδων που θα δικαιούνται συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή κλήρωσή τους με πιο ισχυρούς αντιπάλους κτλ.

Έτσι, ο κίνδυνος το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του να καταστεί μη ελκυστικό προϊόν για επένδυση είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και στο μπάσκετ, όπου ούτως ή άλλως το «αντίπαλον δέος», δηλαδή η Τουρκία, με Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές και από εφέτος Καρσίγιακα Σμύρνης, αποτελεί σαφώς πιο ελκυστικό προορισμό για παίκτες, προπονητές και επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ