Το τελευταίο χαρτί της Γενιάς του Πολυτεχνείου (ΓτΠ)

του Άγη ΒΕΡΟΥΤΗ

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΕΛ σπρώχνει τη χώρα στη διεθνή απομόνωση.

Και όλα αυτά σε μια χώρα που βασίζεται στις εισαγωγές για να επιζεί, με την παραγωγή και τη μεταποίηση αποδεκατισμένη από την 40ετή καταδίωξη. Με διαφθορά και γραφειοκρατία στο ζενίθ (θέση 130 οικονομικής ελευθερίας, στις 178 χώρες), με τη ρευστότητα αποστραγγισμένη για να παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται για κάτι που δεν είναι προς διαπραγμάτευση, με τους Εθνικοταλιμπάν και τους φασίστες πλάι-πλάι, με το χάσμα ανάμεσα σε τραπεζικές χορηγήσεις και καταθέσεις στα €87 δις, με οφειλές προς το δημόσιο να ανεβαίνουν €1 δις το μήνα, έχοντας διαψεύσει κάθε προεκλογική δέσμευσή τους, πλην ΕΡΤ και καθαρίστριες.

Με κλειστές τράπεζες και αδειανές αντλίες στα βενζινάδικα.

Το όλο ζήτημα του δημοψηφίσματος είναι σουρεαλιστικό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίξει το ΟΧΙ αλλά βγει το ΝΑΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει εκλογές, όμως αυτός που θα βγει μετά δεν θα έχει τις ίδιες αγκυλώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα το ΝΑΙ δεν είναι αποδοχή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΟΧΙ είναι ακόμη πιο νεφελώδες, καθώς με ελλείμματα αλλά χωρίς χρηματοδότηση πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανίκανος να υλοποιήσει τις προθέσεις του!

Όσα είχε εξαγγείλει ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει αθετήσει. Ποιος περιμένει ότι θα τηρήσει τις προθέσεις του κάποιος που έχει αθετήσει όλες τις προηγούμενες;

Και ποιες προθέσεις εννοούν; Να παραμείνουν οι συντάξεις των 45άρηδων στο ίδιο επίπεδο με τώρα; Σε ποιο νόμισμα; Με πόση υποτίμηση;

Την πρώτη βδομάδα της επιστροφής στη δραχμή, η αγοραστική δύναμη όλων των εισοδημάτων θα μειωθεί κατά 50%-70%! Άρα ούτε αυτή τη δέσμευση δεν μπορεί να τηρήσει η κυβέρνηση!

Πόσο μάλλον με κατεστραμμένες τράπεζες χωρίς καταθέσεις!

Γεμάτες κόκκινα δάνεια!

Και δεν έχουμε καν μιλήσει για το τί θα γίνει με τα εισαγόμενα τρόφιμα στα σουπερμάρκετ…

Πόσο πιο κάτω υπάρχει; Πολύ!

Οι βασικοί άξονες της παθογένειάς μας είναι η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η υπερ-ρύθμιση των πάντων, η αντινομία, η αρνησιδικία, η έλλειψη οικονομικής ελευθερίας, το υπερμέγεθες δημόσιο, οι πρόωροι συνταξιούχοι, τα κλειστά επαγγέλματα, οι συντεχνίες, οι εθνικοί νταβατζήδες.

Εμείς όμως «θα διορθώσουμε το ΦΠΑ στον τουρισμό, και τους φόρους στο τονάζ της ναυτιλίας!».

Θα κρατήσουμε βέβαια την επιδότηση του κράτους προς συντάξεις ΔΕΗ/ΟΤΕ στο €1,1 δις ετησίως, και τις συντάξεις σε ηλικίες κάτω των 55 ετών στα €2 δις το χρόνο! Αυτά είναι ιερά! Γι’ αυτό και σκοπίμως τσουβαλιάζουν τις συντάξεις των 80άρηδων γέρων, με εκείνες των 55άρηδων πελατών-συνταξιούχων! Τρέμε Γκέμπελς!

Όλα για τους πελάτες!

Η Γενιά του Πολυτεχνείου (ΓτΠ) παίζει το τελευταίο της χαρτί!

Η χώρα θα βρεθεί στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας για τα πελατάκια των τελευταίων 40 ετών της μεταπολίτευσης. Ένας 40χρονος εκπρόσωπος της Γενιάς του Πολυτεχνείου (ΓτΠ) κάνει την τελευταία απόπειρα να διατηρήσει τη φαυλοκρατία στην Ελλάδα, απειλώντας πως το παράσιτο θα σκοτώσει τον ξενιστή!

Ο ελληνικός λαός είναι ο ξενιστής, και το σύστημα συνδικαλιστοσυντεχνιοδημοσιοϋπαλληλοπελατών το παράσιτο!

Όποιος θέλει να φύγει αυτό το «σύστημα» θα ψηφίσει ΝΑΙ στην Ευρώπη και το ευρώ, γιατί εντός αυτής δεν χωράνε παράσιτα.

Οποίος αντέχει να του κλέψουν το μέλλον τα παράσιτα, που ως και τα παιδιά μας σκοπεύουν να κάνουν βοσκούς και κολήγους για να μη χάσουν τα παράλογα προνόμιά τους, ας ψηφίσει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Εμείς μένουμε Ευρώπη.

Οποίος θέλει τόσο πολύ να φύγει από την Ευρώπη, να πάρει μια βάρκα να πάει στη Συρία!

Εμάς να μας αφήσει ήσυχους!

Άντε μπράβο!

Twitter: @Agissilaos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ