Σαμαράς: «Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο»

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες,» και επισημαίνει πως « σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» προτείνοντας, όπως λέει, « ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ»,

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο, και τον κατηγορεί πως απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος. «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει σε συνάντηση τους πολιτικούς αρχηγούς του λεγόμενου «φιλοευρωπαϊκού τόξου» και θα επαναλάβει πως για τη ΝΔ η παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί εθνική κόκκινη γραμμή.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για τα σχέδια του Πρωθυπουργού από τον Υπουργό των Εσωτερικών Νίκο Βούτση την ώρα που το υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη και μιλώντας σε συνεργάτες του δεν έκρυβε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός ότι στην κυβέρνηση παίζουν, όπως λένε στη ΝΔ, με το παρόν και το μέλλον της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ