Η Ντόρα, ο Σαμαράς, ο Καραμανλής και στη… μέση ο Αλέξης

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για το ραντεβού Τσίπρα-Μπακογιάννη και ακόμη περισσότερα για την αιφνιδιαστική συνάντηση που ακολούθησε ανάμεσα σε Σαμαρά και Καραμανλή.

Ήταν λοιπόν ή όχι πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη η επίσκεψη στο Μαξίμου; «Διαδρομιστές» με τους οποίους συναντήθηκε ο Joker υποστηρίζουν το εξής σενάριο – που μόνο μακιαβελικό δεν μοιάζει: ότι ακόμη και αν επιδιώχθηκε από τη βουλευτή της ΝΔ, ενθαρρύνθηκε από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, καθώς αποτέλεσε μια έξυπνη στρατηγική του κίνηση στην πολιτική σκακιέρα. Κατάφερε δηλαδή με αυτήν να απομονώσει πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά, αναγορεύοντας σε συνομιλητή του την Ντόρα Μπακογιάννη, την ίδια στιγμή που συναντούσε δύο πολιτικούς αρχηγούς (Θεοδωράκης, Γεννηματά). Ταυτόχρονα, απάντησε μ’ αυτόν τον τρόπο στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ και των συνεργατών του ότι δεν επιδιώκει την εθνική συνεννόηση, στέλνοντας το μήνυμα: «Την επιδιώκω, αλλά δίχως εσένα…».

Οι παραδοσιακά καλές σχέσεις του περιβάλλοντος Τσίπρα με το αντίστοιχο περιβάλλον Καραμανλή έφεραν έτσι και τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή! Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μεν τα… παράπονά του στον προκάτοχό του για τους χειρισμούς Μπακογιάννη – ιδιαίτερα από τη στιγμή που η βουλευτής θέτει ζήτημα ηγεσίας – αλλά κυρίως θέλησε να αξιοποιήσει ως μεσολαβητή τον πρώην πρωθυπουργό απέναντι στον νυν πρωθυπουργό και να σπάσει την απομόνωση στην οποία βρίσκεται. Άραγε, θα τα καταφέρει;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ