Πάντοαν: «Μεγάλο μέρος της απόφασης είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης»

«Θα δούμε τι τέλος θα γραφτεί, διότι, στην φάση αυτή, μεγάλο μέρος της απόφασης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που οργάνωσε η εφημερίδα της Νάπολης «Ιλ Ματτίνο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Από την αρχή όλοι οι υπουργοί του Ecofin, ή μάλλον του Εurogroup, ανέπτυξαν διάλογο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο έχω άριστη προσωπική σχέση. Ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων, όμως, είναι τέτοιος που ορίζει να εξελιχθεί μια διαπραγμάτευση στην οποία συμμετέχουν οι λεγόμενοι θεσμοί των Βρυξελλών (από τη στιγμή που δεν ονομάζονται, πλέον, τρόικα -και οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν και το ΔΝΤ), διότι οποιοδήποτε πρόγραμμα, και όχι μόνον το ελληνικό, πρέπει να είναι λεπτομερές.

Υπάρχει, δηλαδή, ένα τεχνικό επίπεδο της συζήτησης που πρέπει να αναπτυχθεί. Ο Τσίπρας έχει μια άμεση σχέση με την καγκελάριο Μέρκελ, ενώ συμμετέχει σε συνεδριάσεις στις οποίες παίρνει μέρος και ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ, διότι είναι σαφές ότι στη διαπραγμάτευση αυτή υπάρχει μια πολιτική διάσταση πιο ισχυρή από την τεχνική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ