Χρυσόγονος: «Καλύτερα δημοψήφισμα παρά εκλογές»

Κατηγορηματικά αντίθετος με οποιοδήποτε ενδεχόμενο υιοθέτησης των όσων προτάθηκαν την Τετάρτη στην ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, και χαρακτήρισε τα προτεινόμενα από τους δανειστές μέτρα σαφώς χειρότερα από το mail Χαρδούβελη.

Όπως ανάφερε, μεταξύ άλλων, «έχουμε λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία να φέρει επωφελές αποτέλεσμα. Αν έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις εκ μέρους των δανειστών και στις απαιτήσεις τους και έρθει σε έναν λογαριασμό το πράγμα, έχει καλώς. Αν όχι, θα πρέπει να υπάρξει αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή, διότι, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, υπερβαίνουμε τα όρια της εντολής του Ιανουαρίου», και υπογράμμισε ότι «αντί για εκλογές, εγώ πιο λογικό θα έβλεπα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να γίνει και πολύ συντομότερα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτά έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα, ούτως ώστε ο κυρίαρχος λαός να καταλήξει σε μία απόφαση, υπό συνθήκες σχετικά ανεκτές. Διότι αν γίνει δημοψήφισμα, ή εκλογές, σε συνθήκες παύσεως πληρωμών και ενδεχομένως αντιποίνων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καταλαβαίνετε ότι δεν διασφαλίζεται όσο θα έπρεπε η ανόθευτη εκδήλωση της βούλησης του ελληνικού λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ