Σαμαράς: “Να κόψουν τα ψέματα στην κυβέρνηση και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη”

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια “συνεννόηση” με την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ “να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του”, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως αν η κυβέρνηση θελήσει βοήθεια, η ΝΔ είναι έτοιμη να τη δώσει, αλλά ξεκαθαρίζει ότι “λευκή επιταγή για να διαλύσουν τον τόπο δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς”.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες υπό δύο όμως προϋποθέσεις: πρώτον να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τα αδιέξοδα στα οποία έχει αυτοεγκλωβιστεί, και δεύτερον να σταματήσουν, όπως τονίζει, τα τερατώδη ψέματα που λένε στον κόσμο.

“Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μαζί τους, όπως οφείλουν τα κόμματα σε περιόδους κρίσης, πρέπει να κόψουν τα ψέματα και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη. Για να πιάσουν τόπο οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα και αποδοχή από όλους” τονίζει, και επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει στήριξη όταν, για παράδειγμα, επαναφέρει το “άσυλο της παρανομίας” στα πανεπιστήμια ή “αφήνει ελεύθερους τους λαθρομετανάστες και διευκολύνει την απελευθέρωση τρομοκρατών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ