ΚΕΔΕ: Ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Συνάντηση άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζήτησε η ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερωθεί “με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας”, ώστε να συμβάλει η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στο βαθμό που της αναλογεί, στην εθνική προσπάθεια.

“Η Ελλάδα είναι πάνω από όλους και όλα” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, και προσθέτει: “Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες κι απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα κι όχι με δημιουργικές ασάφειες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει η Πατρίδα μας και η κοινωνία τις συνέπειες της κρίσης. Κι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε για μια ακόμη φορά”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό κρίνεται απαραίτητη μετά “τη δημόσια ομολογία του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα” σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή “ότι το Κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αλλά και άλλες υποχρεώσεις του, στο τέλος του μηνός Απριλίου. Για το λόγο αυτό, αναγκάστηκε να προσφύγει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους Δήμους να τοποθετήσουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ