New York Times: Συνάντηση Βαρουφάκη – Μπουχάιτ για το χρέος

Για συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με το διάσημο δικηγόρο, ειδικό σε θέματα αναδιάρθρωσης χρέους Λι Μπουχάιτ κάνει λόγο δημοσίευμα των New York Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός ότι η Αθήνα εξετάζει τρόπους για την αναδιάρθρωση του χρέους της υποδεικνύει πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στην χρεοκοπία.

Οι New York Times αναφέρουν επίσης ότι “τα όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες κατά την συνάντησή τους δεν έγιναν γνωστά, καθώς κανένας από τους δύο δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο. Αλλά το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης αναζητεί ακόμα τρόπους για αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο να κηρύξει χρεοκοπία, ενώπιον του δυσβάστακτου χρέους πολλών δισεκατομμυρίων που πρέπει να αποπληρώσει τις επόμενες εβδομάδες.”.

Ο Μπουχάιτ είναι διακεκριμένος δικηγόρος της αμερικανικής Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, σχεδίασε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. Ο “νονός των κρατικών ομολόγων”, όπως αποκαλείται από τον διεθνή Τύπο, ήταν από τους πρώτους που το 2010 είχαν μιλήσει για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με τον οποίο πρακτικά και πολιτικά, το κούρεμα του ελληνικού χρέους αποκλείεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ