Διακοπή για τις 7 Μαΐου της δίκης για τη Χρυσή Αυγή

Τη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου αποφάσισε το δικαστήριο, μετά το θέμα που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή για τη διεξαγωγή στον συγκεκριμένο χώρο.

Στο δικαστήριο μίλησε και δήμαρχος Κορυδαλλού, ο οποίος απευθυνόμενος στην πρόεδρο, είπε: “Στις 7 Μαΐου, θα είναι πάλι κλειστά τα σχολεία κ. Πρόεδρε. Θα έχουμε ξανά τραυματίες όπως είχαμε και σήμερα. Υπάρχουν δίπλα σας 11 σχολικές μονάδες.”.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θέλησαν να κάνουν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, δεν δέχθηκε τη συζήτηση για αυτό το θέμα τη Δευτέρα, ενώ η εισαγγελέας έδρας είπε προς αυτούς που απευθύνθηκαν στο δικαστήριο, ότι συμφωνεί μαζί τους, τονίζοντας, ωστόσο, πως αυτό είναι θέμα της Πολιτείας, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση μελλοντικά.

“Οπότε” κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός «”θα ξεκινήσει η διαδικασία εδώ, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση”.

Η δίκη είχε ξεκινήσει σήμερα απόντων των περισσότερων από τους κατηγορούμενους βουλευτές, αλλά και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν 44 από τους 69 κατηγορούμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ