Κοτζιάς: Σημαντικό το ότι συνεργαζόμαστε

“Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι πέντε χώρες, τρεις από τις οποίες δεν ανήκουν στην ΕΕ, συνεργάζονται” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Σερβίας, πΓΔΜ, Ουγγαρίας και του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, στη Βουδαπέστη, με θέμα την Ενεργειακή Συνεργασία στην Κεντρική και Νότιο Ευρώπη.

“Τις μέρες αυτές η συνεργασία για πολλά θέματα της ζωής μας είναι το πιο σημαντικό γεγονός, και κυρίως θέματα ενεργειακής ασφάλειας σε μια παγκόσμια κοινότητα, με πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια. Το να παρέχουμε ενέργεια και ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό” ανέφερε.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι “σε έναν κόσμο στον οποίο πολλά κράτη θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμόσουν λιτότητα ως οικονομική πολιτική, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται εναλλακτικές λύσεις, όπως πιστώσεις με χαμηλό κόστος ή ανταγωνιστικότητα μέσω φθηνής ενέργειας. Η συνεργασία μας, συνεπώς, είναι σημαντική για το μέλλον των λαών μας, της οικονομίας καθώς μπορεί να μεταμορφώσει όλη την περιοχή”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ