Ο υπ. Οικονομικών της Βρετανίας δίνει 700 εκατ. λίρες για Internet of Things και άλλες τεχνολογίες

Τον προϋπολογισμό της βρετανικής οικονομίας για το οικονομικό έτος Απρίλιος 2015 – Μάρτιος 2016 παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Σε αυτόν μεγάλη σημασία δίνεται η ανάπτυξη της τεχνολογικής έρευνας και της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στο Internet of Things.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, για το Internet of Things θα διατεθούν 40 εκατ. λίρες για business incubators και ερευνητικά κέντρα που θα αναπτύξουν εταιρείες και τεχνολογίες για τη σύνδεση των συστημάτων υγείας και πρόνοιας, αλλά και για τη σύνδεση των οικιακών συσκευών στο ίντερνετ.

Συνολικά, η Βρετανία δεσμεύει 140 εκατ. λίρες για έρευνα σε υποδομές και σε τεχνολογίες για τις πόλεις και τα σπίτια του μέλλοντος.

Στον νέο προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται επίσης δεσμεύσεις 600 εκατ. λιρών για την απελευθέρωση του ψηφιακού φάσματος ώστε να ενισχυθούν οι ταχύτητες των ασύρματων συνδέσεων τουλάχιστον στα 100 Mbps, καθώς και 7,4 εκατ. λίρες για την παροχή ασύρματου ίντερνετ από τις δημόσιες βιβλιοθήκες.

Στόχος, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υπ. Οικονομικών, είναι η Βρετανία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδυτές και επιχειρηματίες.

Επίσης, ο Όσμπορν προανήγγειλε την πλήρη ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων για ατομικά εισοδήματα και μικρές επιχειρήσεις μέχρι το 2020, με τις επιστροφές και καταβολές φόρων να μπορούν να γίνονται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου και όχι μόνο στο τέλος του.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ