Σήμερα ή αύριο η λίστα μεταρρυθμίσεων στις Βρυξέλλες

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με το πότε ακριβώς θα αποσταλεί από την κυβέρνηση στις Βρυξέλλες η λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς η σχετική προθεσμία εκπνέει το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, ωστόσο άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η λίστα θα σταλεί το πρωί της Τρίτης, πριν την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα διέψευσε την πληροφορία ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στις Βρυξέλλες τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που της είχε ζητηθεί. “Δεν έχουμε λάβει κατάλογο. Η χρονική διορία πλησιάζει. Η Επιτροπή συζητά με τις ελληνικές αρχές” έγραψε στο Twitter της. Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες δεν θα υπάρξει “απόφαση” των θεσμών για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων παρά μόνο μια “πρώτη εκτίμηση” που θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών. Αυτοί με τη σειρά τους θα συνεδριάσουν το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα της Τρίτης για να εξετάσουν τη συγκεκριμένη λίστα.

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συμπεριληφθούν στη λίστα δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί και αφορούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ