Κατρούγκαλος: “Διαγράφει” τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα

Ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που έγιναν με βάση τη διαθεσιμότητα ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές, νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και επαναφορά της συμμετοχής των δημόσιων υπαλλήλων στα πειθαρχικά συμβούλια που κρίνουν τους συναδέλφους τους, ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε πως η ανάκληση των απολύσεων είναι δέσμευση του κόμματος, πρόσθεσε ότι δεν αναγνωρίζονται οι δεσμεύσεις σε ότι αφορά στους ποσοτικούς στόχους, ενώ σε ότι αφορά στο κόστος των επαναπροσλήψεων είπε ότι αυτό έχει προβλεφθεί και περιλαμβάνεται στα μέτρα της Θεσσαλονίκης.

Για το σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων είπε ότι θα προωθήσει ένα τίμιο και όχι τιμωρητικό και εκδικητικό σύστημα, και πως στόχος είναι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Επίσης, είπε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλια που κρίνουν τους συναδέλφους τους, αλλά χωρίς να έχουν την πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Τέλος, σε ότι αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, ανέφερε ότι είναι σωστό και δίκαιο και σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο, με στόχο το μηδενισμό των ανισοτήτων μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ