Διπλή σεισμική δόνηση αισθητή σε Αττική, Βοιωτία και Θεσσαλία

Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή 76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας σημειώθηκε στις 01:05 σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι  σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική, στη Βοιωτία και τη Θεσσαλία.

H 1η δόνηση έγινε στη 01:05, ενώ 4 λεπτά αργότερα, στη 01:09, σημειώθηκε και 2η σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας. Ακολούθησαν δονήσεις μεγέθους 3,8 βαθμών έως και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης. Ο κ. Λέκκας αναφέρει ότι “από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το σεισμικό γεγονός βαίνει προς εκτόνωση”, ενώ χαρακτηρίζει “φυσιολογική την καταγραφή της σεισμικής ακολουθίας”.