i-kiosk: Μετατρέπει το περίπτερο σε “μικρή” τράπεζα

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Την ανανέωση των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών που διαθέτει από το 2005 ανακοίνωσε εχθές η Τράπεζα Πειραιώς σε ειδική εκδήλωση για τον Τύπο, με τη δημιουργία σημείων πληρωμών μέσα σε μικρές επιχειρήσεις και κυρίως περίπτερα, ψιλικά, mini-markets, φαρμακεία και άλλες.

Μέσω των easypay POINTs – όπως ονομάζονται – οι καταναλωτές-πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους με μετρητά στην κοντινή τους επιχείρηση μικρής λιανικής πώλησης, «σκαννάροντας» τον barcode του λογαριασμού και λαμβάνοντας απόδειξη πληρωμής. Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν να εξοφλήσουν με μετρητά τους λογαριασμούς τους – και όχι μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικής ή κινητής τραπεζικής, μεταφέροντας χρήματα από τους λογαριασμούς τους, αλλά δεν επιθυμούν να περιμένουν στις ουρές των τραπεζικών ιδρυμάτων ή των οργανισμών που αφορούν οι λογαριασμοί.

Για την εισαγωγή των μικρολιανεμπόρων στην «εποχή» των ηλεκτρονικών πληρωμών και στα σημεία αγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται με άλλες εταιρείες ή ιδρύματα πληρωμών που μεσολαβούν ήδη σε σημεία εμπόρων της αγοράς, όπως οι Access, WorldBridge, KMT, Payzone, Kiosky’s, αλλά και η intale, η οποία αναπτύσσει το λογισμικό διαχείρισης επιχειρήσεων μικρής λιανικής, i-kiosk.

Όπως είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του ο Φάνης Κουτουβέλης, διευθύνων σύμβουλος της intale, από την έκθεση «Super Market, Mini Market & Περίπτερο 2014″ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo, η εταιρεία στοχεύει στην προσφορά προς τους συνεργάτες της νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που θα τους επιτρέψουν να προσελκύσουν νέους πελάτες, εισάγοντας νέες καινοτομίες στο «παρωχημένο» κανάλι της λιανικής πώλησης. Μία από αυτές τις υπηρεσίες είναι και το easypay POINT για τους ιδιοκτήτες που διαχειρίζονται την επιχείρησή τους μέσα από το i-kiosk.

Διαβάστε περισσότερα για την συνεργασία Τράπεζα Πειραιώς και i-kiosk στις ηλεκτρονικές πληρωμές στο Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ