Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Kick στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται το Kick, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνούς φήμης που απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, που θέλουν να υλοποιήσουν άμεσα την επιχειρηματική τους ιδέα.

Σημειώνεται ότι τo Kick ξεκίνησε από το Seattle από τον Michal Libes, έναν «κατά συρροήν» επιχειρηματία και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, λειτουργώντας αυτή την στιγμή σε τέσσερις ηπείρους.

Πρόκειται για ένα δομημένο και απόλυτα στοχευμένο πρόγραμμα εκμάθησης επιχειρηματικότητας, που αποτελείται από παρουσιάσεις, βιβλία, videos, workshops και το οποίο ολοκληρώνεται μέσα σε 100 περίπου ώρες, κατά την διάρκεια 6 εβδομάδων.

Για να συμμετέχει κάποιος αρκεί να έχει μια συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα – ανεξάρτητα από την φύση του αντικειμένου και την μορφή της εταιρείας που θέλει να ιδρύσει – και βέβαια τον χρόνο να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα workshops, καθώς και να γνωρίζει αγγλικά. Το Kick απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να επιταχύνουν αποτελεσματικά την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, παρέχοντας τους καθοδήγηση βήμα-βήμα, ενώ οι συμμετέχοντες γίνονται παράλληλα μέλη της κοινότητας των Kick, με στόχο την ανάπτυξη διάδρασης και σχέσεων μεταξύ των μελών της.

Αναφερόμενη στο Kick η Director του Kick Athens η Ρεβέκκα Πιτσίκα δήλωσε «Μέσα από τη συμμετοχή μου τον Ιανουάριο του 2014 στο International Visitors Leadership Program (IVLP), που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ υπό την αιγίδα του Department ofStates, είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με το Kick και να γνωρίσω τον ιδρυτή του Michal Libes. Μέσα από το Κick, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείριση, που να δημιουργεί θέσεις εργασίας- μαθαίνουν να χειρίζονται και να ξεπερνούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα startup στο ξεκίνημά του. Θεωρώ λοιπόν ότι μέσα από το Kickη εκμάθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας θα είναι πλέον προσβάσιμη σε όλουςκαι μάλιστα με ένα σύστημα που αποδεδειγμένα έχει αποτελέσματα σε παγκόσμια εμβέλεια. Εξάλλου η επιχειρηματική γνώση, που αποτελεί και τον πρωταρχικό παράγοντα για την επιτυχία κάθε σχετικού εγχειρήματος, είναι αυτό που λείπει και στο οποίο χρειάζονται υποστήριξη οι νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η έναρξη των μαθημάτων του KickAthens θα γίνει τον Οκτώβριο του 2014.

Πηγή: Startupper.gr