Επικοινωνία Ομπάμα – Ρέντσι για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι είχε εχθές, Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για το ζήτημα της Ουκρανίας με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο από τη Ρώμη.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. εξετάζουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της επέμβασής της στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ ανέφερε ότι “η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις αν είναι απαραίτητο”.

Επιπλέον 0 Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι “ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ‘κατά νου’ να μην βλάψει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αμερικανικών επιχειρήσεων καθώς μελετά τις ενδεχόμενες νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Βεβαίως  ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε πως η Ουάσινγκτον συνεχίζει να θεωρεί πως οι όποιες κυρώσεις θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα εάν επιβληθούν και εφαρμοστούν από κοινού με την Ε.Ε.. Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. είναι ανάμεσα στους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ