Σαμαράς: “Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια”

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στο Σύνταγμα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι “θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος” και διαβεβαιώνοντας ότι “δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα και καινούργια μνημόνια”.

“Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία, που πέφτει, ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος”.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανατραπεί η κυβέρνηση λέγοντας:”“Θέλουν, λέει, να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; Γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα”.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χαλαρή στάση των πολιτών, που βλέπουν να βγαίνει η χώρα από την κρίση, είναι ο κίνδυνος. “Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων, που θέλουν τον φόβο την αστάθεια και τον πανικό”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “πρόωρες εκλογές ζητούν εκείνοι, καινούργιο Σύνταγμα, απαντάμε εμείς. Να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος και να εκλέγεται από τον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, και τόνισε με έμφαση: “εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια:.