Startup Hub ο Πειραιάς με “καπετάνιο” τον Πέτρο Κόκκαλη

Σε Startup Hub επιδιώκει να μετεξελίξει τον Πειραιά, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, “Πειραιάς Νικητής”, Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος εχθές, Τετάρτη, ανέλυσε σε ειδική εκδήλωση, τις σκέψεις της πρωτοβουλίας του.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΑΙΤ και επικεφαλής της AEIPHORIA.net (ένας οργανισμός που βρίσκεται, τα τελευταία χρόνια, δίπλα στις “πράσινες” startup), Πέτρος Κόκκαλης, ανέφερε, στη εκδήλωση, του “PIReUp – Start PIRaeus Up” ότι θα πρέπει ο Πειραιάς να εκμεταλλευθεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και με οδηγό το “Blue Growth” να καταστεί πόλος έλξης για τις “πειραιώτικες” και όχι μόνο startup εταιρείες.

Στην παρουσίαση του “PIReUp – Start PIRaeus Up”, ένα πρότυπο πρόγραμμα υποστήριξης νεoφυών επιχειρήσεων για τον Πειραιά, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι, εφόσον ο συνδυασμός, “Πειραιάς Νικητής”, εκλεγεί θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί, σε αυτή την κατεύθυνση, τα κτίρια που σήμερα είναι “κουφάρια” στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΑΙΤ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής” του Γιώργου Μώραλη δεσμεύθηκε ότι ο συνδυασμός του θα βοηθήσει τις startup εταιρείες, αλλά και την πόλη του Πειραιά με κεφάλαια από την ΕΕ που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το πεδίο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι ο Πειραιάς θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα “Τεχνολογικό HUB” με χαρακτηριστικά αντίστοιχα με άλλα λιμάνια της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης “PIReUp – Start PIRaeus Up” ο Ηρακλής Μπουραντάς, co-founderτ της Novoville παρουσίασε το PIREAPP, ένα application “κομμένο και ραμμένο” για την πόλη του Πειραιά.

Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του TEDx University of Piraeus, ενώ μια μικρή παρουσίαση έκαναν δύο ακόμη γνωστά startup, το Incrediblue και το Tutorizon. Τέλος η Λήδα Καράμπελα, strategist, ανακοίνωσε τον πρώτο διαγωνισμό του προγράμματος για την Θαλάσσια Καινοτομία “Blue Growth PIRaeus”, ενώ ο Γιάννης Πολλάλης, Καθηγητής Επιχειρησιακής Στρατηγικής και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά αναφέρθηκε στην σημασία των startups για μια τοπική οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ