Άγκελα Μέρκελ: “Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες από ό,τι δυσκολίες”

“Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενά της βήματα, δηλαδή στα βήματα της ανάπτυξης, θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την έμφαση στην εμπορευματικότητα. Αυτή η Ελλάδα χρειάζεται και άτομα με νέες ιδέες”, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ με νέους επιχειρηματίας με αφορμή την επίσκεψη της στην Ελλάδα.

Εδώ μπορείτε να δείτε με ποια startup θα μιλήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

“Έχει γίνει εργασία με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για μία Ελλάδα που θα παράγει αντί να καταναλώνει”, είπε ακόμη ο Έλληνας πρωθυπουργός, τονίζοντας πως “η χώρα διαθέτει έμψυχο υλικό υψηλής ικανότητας και μπορεί να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με σημάδια εξωστρέφειας”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό την προσπάθεια που γίνεται στο κομμάτων των startup εταιρειών και υπογράμμισε πως “η εποχή που μια οικονομία στηριζόταν μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις ή στο κράτος είναι παρελθόν”.

“Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες απ’ ό,τι δυσκολίες, παρότι υπάρχει υψηλή ανεργία”, τόνισε αρχικά η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Στο πλαίσιο αυτό η κα. Μέρκελ αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε η Γερμανία όταν έγινε η συνένωση των δύο Γερμανίων (Δυτικής – Ανατολικής) τονίζοντας ότι “από την διαδικασία αυτή βγήκαμε όλοι πιο δυνατοί”.

Σημειώνεται ότι μετά το φόρουμ, στις 16.20, οι δύο ηγέτες  θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ακολούθως στις 17:30 η κα. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.