Πανόραμα Επιχειρηματικότητας 2014: Ηρακλειώτισσα σχεδιάστρια μόδας παρουσίασε το πρώτο ελληνικό Solar Jacket

Το νέο προϊόν της παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2014 η εταιρεία Athens Fashion Club Technologies, η οποία έχει δημιουργηθεί από την Ηρακλειώτισσα επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας, Μαρία Βυτινίδου.

Πρόκειται για το Solar Jacket, το πρώτο ένδυμα στην διεθνή αγορά με προσέγγιση αισθητική, το οποίο δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που το φορά σε εξωτερικούς χώρους να φορτίζει ένα κινητό, tablet  ή mp3 -player με την βοήθεια του ήλιου. Το Solar Jacket έχει  εξωτερική του επιφάνεια ένα εύκαμπτο φωτοβολταϊκό το οποίο συλλέγει την ηλιακή ενέργεια και την αποδίδει με την μορφή ηλεκτρική ενέργειας φορτίζοντας μία ηλεκτρονική συσκευή.

20140330_133854_resized

“‘Από σήμερα μπορεί ο καθένας να είναι πάντα καλοντυμένος και ενεργειακά ανεξάρτητος. Δεν θα είναι ποτέ αποκομμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα έχοντας ένα κινητό με άδεια μπαταρία, γιατί απλά θα μπορεί ανά πάσα χρονική στιγμή να φορέσει το Solar Jacket, να περπατήσει στην ηλιόλουστη χώρα μας και να φορτίσει το κινητό του”, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της στο φετινό Πανόραμα.

20140330_155022_resized

Η σχεδιάστρια μόδας εμπνεύστηκε τη δημιουργία προϊόντων sportswear και wearable technology παρακολουθώντας το περσινό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνει ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Κ. Λαδόπουλος. Η εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα Orange Grove, ενώ παλαιότερα είχε διακριθεί από το Startupbootcamp HighTechXL.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ