Fiat: Νέο Panda Cross στην έκθεση της Γενεύης

Η Fiat επέλεξε το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για να παρουσιάσει επίσημα σε παγκόσμια πρώτη εμφάνιση το Panda Cross, το οποίο τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

 

Το νέο Panda Cross είναι το ευκίνητο SUV που οδηγείται εύκολα στην κίνηση της πόλης, αλλά έχει το πνεύμα και τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό ενός τετρακίνητου SUV υψηλότερης κατηγορίας, καθώς ενσωματώνει στον στάνταρ εξοπλισμό σύστημα μετάδοσης με παροχή «ροπής ανάλογα με τη ζήτηση» (Torque on demand) – που ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρειάζεται – και του συστήματος ελέγχου ευστάθειας ESC (Control) με λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού (ELD). Αυτό προσφέρει πρόσθετη βοήθεια στην οδήγηση σε ολισθηρές επιφάνειες.

 

Το Panda Cross προσφέρει επίσης έναν επιλογέα για τους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης ώστε αυτοί να έχουν τη δυνατότητα της καλύτερης δυνατής χρήσης του συστήματος τετρακίνησης, ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης.

 

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στους κινητήρες, δυο σύνολα είναι διαθέσιμα, και τα δύο με στάνταρ το σύστημα Start&Stop και ανώτερες επιδόσεις από το Panda 4×4: ο τούρμπο ντίζελ 1.3 MultiJet II των 80 ίππων και ο 0.9 TwinAir Turbo των 90 ίππων, ο τελευταίος με 6ταχυτο κιβώτιο με κοντή πρώτη σχέση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ