Ο υποψήφιος Designer of the Year του περιοδικού Wallpaper, Μιχ. Αναστασιάδης, κεντρικός ομιλητής στο ΕΣΩ

Ο διεθνούς φήμης Designer Michael Anastassiades ο οποίος έχει την βάση του στο Λονδίνο, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην τρίτη διοργάνωση για την Αρχιτεκτονική και το Design ΕΣΩ, το οποίο θα γίνει στην μεγάλη σκηνή της στέγης γραμμάτων και τεχνών του ιδρύματος Ωνάση στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 17.30.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τα περιοδικά ARCHISEARCH.gr και το +DESIGN. Παρουσιαστής της βραδυάς θα είναι ο Κώστας Βογιαντζής, ιδρυτής του ΥΑΤΖΕR

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης ίδρυσε το στούντιό του στο Λονδίνο, το 1994 με σκοπό να διερευνήσει τις σύγχρονες έννοιες της πολιτιστικής παραγωγής και της αισθητικής μέσα από ένα συνδυασμό προϊόντων, επίπλων και περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Ισορροπώντας ανάμεσα στην τέχνη και το design, η δουλειά του επιδιώκει να προκαλέσει διάλογο, συμμετοχή και αλληλεπίδραση. Δημιουργεί λιτά, χρηστικά αντικείμενα που όμως χαρακτηρίζονται από μια αναπάντεχη ζωντάνια.

Έργα του Αναστασιάδη συμπεριλαμβάνοντα στις μόνιμες συλλογές των Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, FRAC Centre στην Ορλεάνη της Γαλλίας, Victoria & Albert Museum και Crafts Council στο Λονδίνο και το ΜΑΚ στη Βιέννη. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν Time and again στο Geymüllerschlössel/MAK στη Βιέννη, To be perfectly Franκ στο στο Svenskt Tenn στη Στοκχόλμη, το Norfolk House Music room στο Victoria and Albert Museum και την Κυπριακή Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Έχει συνεργαστεί για το σχεδιασμό προϊόντων με πολλές εταιρίες που πρωτοστατούν στην κατασκευή design αντικειμένων όπως οι FLOS, Puiforcat, Lobmeyr and Svenskt Tenn. Το 2007 προχώρησε στη δημιουργία της εταιρείας MICHAEL ANASTASSIADES που ασχολείται με την παραγωγή των αντικειμένων που φέρουν την υπογραφή του, μια συλλογή από φωτιστικά, έπιπλα, κοσμήματα και επιτραπέζια αντικείμενα. Η συνεχής αναζήτηση για μοναδική και διαχρονική ποιότητα στον σχεδιασμό αποτελεί τη φιλοσοφία του στούντιό του. Ο Αναστασιάδης φοίτησε στο London Imperial College of Science Technology and Medicine από όπου και έλαβε πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο βιομηχανικό σχέδιο στο Royal College of Art. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Για το 2014 είναι ένας εκ των 5 υποψηφίων για τον τίτλο “Designer of the year” από το περιοδικό Wallpaper.

Μπορείτε να κλείσετε θέση online στην σύνδεση www.esw.gr ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 9523617 και email [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ