Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2013

Ο συνιδρυτής του οργανισμού Industry Disruptors – Game Changers, Μιχάλης Στάγκος.

Με το μήνυμα “Disrupt, Startup, ScaleUP” παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη η κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής από τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC).

Η διήμερη εκδήλωση απευθύνεται σε νέους και νέες, σε δυνητικούς επιχειρηματίες, ανέργους, επενδυτές, θεσμικούς παράγοντες καθώς και, σε υφιστάμενες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν ο θεσμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στη διήμερη γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Αθήνα.

Πέραν των κορυφαίων ομιλητών, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επενδυτές, funds και angel investors, ενώ τη διοργάνωση θα πλαισιώσουν πάνελ συζητήσεων για το επιχειρηματικό οικοσύστημα και το μέλλον της επιχειρηματικότητας, καθώς και συναρπαστικά workshops από το Kauffman Foundation και άλλους φορείς επιχειρηματικότητας.

Τη διήμερη εκδήλωση πλαισιώνουν πέντε “ζωντανοί” διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κατά την διάρκεια των οποίων, οι ομάδες που έχουν διακριθεί καλούνται να υπερασπιστούν και να αποδείξουν τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου μπροστά σε «ζωντανό» κοινό και κριτική επιτροπή.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκαν και οι φιναλίστ των εθνικών διαγωνισμών: “Get in The Ring”, “CleanTech Open” και “Creative Business Cup”, αλλά και οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους τελικούς των 3 διεθνών διαγωνισμών, “Glonatech”, “The Geographical”, και “Truckbird, Get In The Ring”.

Οι διαγωνισμοί στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι εθνικοί τελικοί είναι ο “Re-Inspire Greece“, “ΣΦΕΕ Innovation Project“, “CleanTech Open Global Ideas”, “Get in the Ring” και “Creative Business Cup”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ