Αγορές: Μικτό κλίμα στην Ασία, ευκαιρίες στην Ευρώπη

Το EUR/USD βρήκε αγοραστικό ενδιαφέρον κατά την διάρκεια των ασιατικών συνεδριάσεων κατορθώνοντας να περάσει και να παραμείνει πάνω από τα επίπεδα του 1.3600, ακολουθώντας τις χθεσινές θετικές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι αλλά και την (προσωρινή) λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Ιταλίας. Η ισοτιμία άγγιξε το 1.3622 και αυτή τη στιγμή διορθώνει στο ψυχολογικό και τεχνικό σημείο του 1.3600, αναφέρει στο πρωινό σχόλιο της η FXCM.

Ανοδικές αντιδράσεις είχαμε στο NZD καθώς οι δηλώσεις του κυβερνήτη της Βασιλικής Τράπεζας της Ν.Ζηλανδίας για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων έφεραν αγοραστές στο προσκήνιο. Πτωτικά ξεκίνησαν να κινούνται τα ζεύγη του JPY αλλά η άνοδος του Nikkei (+0.06%) έφερε ανατροπή του σκηνικού με πιέσεις στο JPY. H άνοδος του του μη μεταποιητικού δείκτη PMI της Κίνας στο 55.4 έναντι 53.9 τον Ιούλιο, έφερε την αύξηση στον Nikkei αλλά και στις περισσότερες ασιατικές μετοχές.

Οι πιέσεις στα εμπορεύματα συνεχίζονται με τον χρυσό και το ασήμι να βρίσκονται και πάλι σε αποστροφή ρίσκου. Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα $1.311 -0.70% από το άνοιγμα της ημέρας ενώ το ασήμι χάνει 0.93% και βρίσκεται στα $21.70.

Θα περιμένουμε το άνοιγμα της Ευρώπης για να δούμε την πορεία της συνεδρίασης και θα προσέξουμε τις εξαιρετικά σημαντικές ανακοινώσεις της ημέρας. Στις 10:55 έχουμε το PMI υπηρεσιών της Γερμανίας, και 5 λεπτά αργότερα τα PMI της Ευρωζώνης. Στις 11:30 περιμένουμε το PMI υπηρεσιών της Αγγλίας, ενώ στις 12:00 οι λιανικές πωλήσεις της ΕΖ αποτελούν την τελευταία σημαντική ανακοίνωση των ευρωπαικών συνεδριάσεων.

Στις 15:30 έχουμε τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ, ενώ στις 17:00 τον μη μεταποιητικό δείκτη ISM

Γράφημα EUR/USD

Untitled_fxcm_454*280

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ