Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, και στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρουσιάστηκε η μακέτα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, και παρουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

AEK9_454*280

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το νέο γήπεδο θα είναι πλήρως στεγασμένο, προδιαγραφών UEFA 4 αστέρων, χωρητικότητας 32.500 – 34.000 θέσεων, χωρίς καθόλου εμπορικές χρήσεις, με 5 κατηγορίες θέσεων, 1200 υπαίθριες και 400500 υπόγειες θέσεις στάθμευσης, ενώ η κάλυψή του θα είναι χαμηλότερη από τον προβλεπόμενο συντελεστή δόμησης (στο 1, ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,40, ενώ και ο συντελεστής κάλυψης (κάτω από 45%) θα είναι επίσης κάτω από τον προβλεπόμενο για την περιοχή (60%).

AEK5_454*280

Σύμφωνα με τις μακέτες που παρουσιάστηκαν, το γήπεδο θα έχει βυζαντινή αρχιτεκτονική που θυμίζει τα τείχη της Κωνσταντινούπολης, ενώ είναι χαρακτηριστικοί οι πυρσοί επάνω από κάθε είσοδο. Επίσης, υπάρχει σχετική μελέτη για υπογειοποίηση δρόμων, καθώς και σχετικές επαφές με ιδιώτες για δημιουργία ιδιωτικών parking.

AEK1_454*280

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ομιλία του ανέφερε ότι η ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός του παρακείμενου άλσους και ζήτησε μόνον να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο χώρο τα σκουπίδια και τα απορριμματοφόρα του Δήμου που είναι πλησίον του χώρου του γηπέδου, τα οποία χαρακτήρισε «εστία μόλυνσης» και τόνισε ότι δε νοείται να βρίσκονται δίπλα από ένα τέτοιο έργο. Ζήτησε επίσης μια «ξεκάθαρη» απάντηση από όλες τις παρατάξεις του Δήμου για το εάν θα στηρίξουν ή όχι το συγκεκριμένο έργο. Μέχρι τώρα, όσοι εκπρόσωποι παρατάξεων έχουν πάρει το λόγο έχουν ταχθεί υπέρ του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ